4. 12. 2009

Schůzka Radim Pytela AC Vyškov x Infos

Radim Pytela z AC Vyškov mě požádal o schůzku, která se konala včera 3.12.2009 v 14.30 ve Vyškově. Schůzky jsem se zúčastnil já a kolega Marek Fialka. Radim Pytela nás požádal, abychom za vším co se odehrálo udělali tlustou čáru a nechali záležitost s převěsy být, protože naštveme město a stavební úřad ve Vyškově. To jsme samozřejmě odmítli. Pokoušel jsem se Radimovi vysvětlit,několik věcí :
1/ Jestliže Infos investujeme čas a peníze, aby instaloval zákaznikovi optiku co nejdříve a získal tak "konkurenční výhodu". Potom je nefér, když někdo jiný tuto "výhodu" smaže tím, že si pověsí nelegálně převěsy nebo dokonce na ně získá povolení od stavebního úřadu ve Vyškově, když totéž před cca. třemi roky Město Vyškov Infosu nedovolilo.
2/ Stavební úřad nebo MěU Vyškov se nemůže naštvat nebo někoho protěžovat svou přízní, tyto úřady musí konat neutrálně a řídit se platnými zákony a předpisy. Pokud to tak není, pak to není záležitost úřadu, ale jednotlivce nebo skupiny, která z nějakých osobního důvodu sympatizuje s jednou stranou.
3/ Není to osobní záležitost, prostě využíváme svého zákonného práva vznést námitku proti stavebnímu rozhodnutí, protože si myslíme, že toto rozhodnutí silně znevýhodňuje firmu Infos a není po právní stránce v pořádku. Proti Radimovi Pytelovi a jeho firmě nebo stavebnímu úřadu ve Vyškově nebo Městu Vyškov absolutně nic nemáme a naopak rádi s Městem Vyškov spolupracujeme, sponzorujeme sportovní oddíly ve Vyškově atd...

Jediným plusem této schůzky byl slib Radima Pytelu, že nebude relizovat převěsy na sloupech veřejného osvětlení jako "černou stavbu" a počká, až uzemní rozhodnutí nabude právní moci. Tak uvidíme, jestli slib dodrží :-)

Dále jsme se s kolegou Fialkou setkali s JUDr. Ing. Petrem Machálkem, Ph.D. , který nás bude zastupovat ve věci odvolání proti stavebnímu rozhodnutí a probrali záležitosti týkající se zmíněného odvolání. Dozvěděl jsem se, že platí odvolací lhůta +15 dní od sundání zveřejněného územního rozhodnutí z vývěsky. Takže tímto se nám posunuje čas než nabude územní rozhodnutí právní moci na Boží hod vánoční 25.12.2009 :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat