19. 4. 2010

Stručná rekapitulace v poločase

Myslím, že je čas stručně sumarizovat jaké byly cíle a čeho se doposud dosáhlo.
Cílem bylo :
1/ zrušit "nezákonné" územní rozhodnutí stavebního úřadu ve Vyškově ze dne 19.11.2009, povolující firmě Radim Pytela- AC Vyškov instalovat převěsy na sloupech veřejného osvětlení.
2/ aby firma Radim Pytela- AC Vyškov odstranila načerno instalované převěsy na sídlišti Gorkého a zjistit situaci na Víta Nejedlého
3/ dosáhnout aby firma Radim Pytela- AC Vyškov odstranila již instalované převěsy na sloupech veřejného osvětlení
4/ aby se firma Radim Pytela- AC Vyškov napříště vyvarovala takovýchto nekalých konkurenčních praktik

Po pěti měsících správního řízení na stavebních úřadech a stížností můžu konstatovat :
ad bod 1/ se splnil (viz. ZDE), ovšem firmě Radim Pytela- AC Vyškov ještě zůstávají opravné prostředky a může zažádat o výjimku na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR. Nicméně, i kdyby tato výjimka byla udělena, je již jasné , že MěU Vyškov územní rozhodnutí vydal s rozporu se zákonem
ad bod 2/ i v tomto bodě se zdá, že se dosáhne stanoveného cíle odstranění převěsů. Jednak aktivitou stavebního úřadu a jednak proto, že firma Radim Pytela- AC Vyškov, již má nebo pokládá optické vedení do země. Svého cíle zachovat si zákazníky i za cenu nelegální instalace optických převěsů dosáhla.
ad bod 3/ V tomto bodě jsem zaznamenal naprostý neúspěch. Firma Radim Pytela- AC Vyškov si nejenom ponechala instalované kabely na sloupech veřejného osvětlení,ale dokonce DOKONČILA INSTALACI CELÉ DÉLKY VEDENÍ za spolupráce Vyškovských služeb s.r.o. a to až PO ROZHODNUTÍ Krajského úřadu Jmk, kterým se ruší povolení tyto kabely instalovat !!! Firma Radim Pytela- AC Vyškov si i nyní vesele tyto optiké kabely provozuje, i když územní rozhodnutí je zrušeno !!! . V tomto stavební úřad ve Vyškově jako orgán státní správy dle mého názoru naprosto selhal.
ad bod4/ Tento bod se splnil bezezbytku. Je možné si to zkontrolovat na vydaném počtu územních rozhodnutí, které firmě Radim Pytela- AC Vyškov bylo za poslední měsíce vydáno.

Protože se jedná o poločas, budu pokračovat tak dlouho, dokud se situace neupraví v souladu s platnými zákony

Žádné komentáře:

Okomentovat